Moszkva figyelmeztet: nagy baj lesz, ha a NATO Finnországba atomfegyvereket telepíthttp://eztnezdmeg.com/wp-content/uploads/Dmitrij-Medvegyev-vladimir-puty... 768w" sizes="(max-width: 1000px) 100vw, 1000px" />

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszej Nyilkolszkij

Dmitrij Medvegyev, Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legközelebbi szövetségese arra figyelmeztette az Észak-atlanti Szövetséget (NATO), hogy amennyiben Finnország és Svédország csatlakozik a védelmi szövetséghez, Moszkva megerősíti a földi, vízi és légi erejét a Balti-tengeren, beleértve a nukleáris fegyverek átcsoportosítását is. „A Balti-tenger nukleáris semlegességéről többé nem lehet beszélni, az egyensúlyt helyre kell állítani“ – jelentette ki Medvegyev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács elnöke.

„Oroszország nem tett és nem is akart ilyen jellegű intézkedéseket hozni, azonban szükség esetén kénytelenek leszünk megfelelő módon reagálni” – mondta a korábbi orosz elnök.

Az ukrajnai orosz offenzívára való tekintettel Finnország és Svédország azt fontolgatják, hogy NATO-tagsági kérelmet nyújtanak be. Finnország, mely egy 1300 kilométeres határon osztozik Oroszországgal, a következő hetekben hoz döntést arról, hogy csatlakozik-e a NATO-hoz – tájékoztatott szerdán Sanna Marin miniszterelnök. Finnország a múltban azért nem csatlakozott a NATO-hoz, hogy elkerülje Oroszország provokációját.


Mi a retyó?

A retyó egy kereső-gyűjtő oldal, amely szemlézi a hazai vicces blogokat. Kezdődjön nálunk a napod, hiszen nem kell több blogod bejárnod, Nem tárolunk sem szöveget, képét, videót. Ha nem tetszik valami szólj az eredeti írónak (nézd meg a forrást), ha onnan lekerül, akkor innen is. Ha van naponta frissülő, érdekes, vicces blogod írj e-mail-t: retyohu@gmail.com. Mi egy csapásra híressé teszünk! Lájkold az oldalt, ha tetszik és ne maradj le a napi tutiságokról! Mi nem ígérünk hamis nyereményeket, amit soha senki nem kap meg, csak azt ígérjük, ha lájkolsz minket, akkor megtalálod itt a napi betevőt, sőt annál is többet!